The three musketeers - Miten Järviballs.fi syntyi?

The three musketeers - Miten Järviballs.fi syntyi?

Jokainen golffari tietää, että mikään ei ole kierroksilla pelikauden aikana niin varmaa kuin pallon häviäminen. Todennäköisin tapa hävittää pallo on vesiesteeseen. Myös me Järviballsilla tiedämme tämän - kokemuksesta. Pallojen hävikki voi varsinkin aloittelevilla golffareilla olla suurta. Pelaaminen käy kukkarolle mutta vesiesteeseen tai muualle luontoon hävinnyt pallo on myös ympäristöhaitta. Kun hävität palloja, niin jossain vaiheessa joudut hankkimaan niitä lisää ja kierre on valmis.Me ryhdyimme pohtimaan, että miten hävinneitä palloja saisi kierrätettyä tehokkaasti sen sijaan, että ostaisimme aina uutta? Ensin aloitimme satunnaisen pallojen keräilyn. Kävelimme kenttää ympäröiviä metsiä, rantoja ja raffeja pelikauden ulkopuolella. Keräsimme palloja taskuun, kärryyn, reppuun ja kassiin. Ajatus kuitenkin jalostui edelleen ja sitten aloimme pohtimaan asiaa tarkemmin. 

Voisiko golfpallojen hävikin ja uudelleen käyttöönoton nähdä kiertotaloutena ja ympäristövastuullisuutena? Kiertotaloudessa ajatuksena on, että jonkin asian tai toiminnan sivuvirtana tulee hävikkiä, jota voidaan jalostaa uudelleen käyttöön. Näin ajatellen golfin pelaaminen tuottaa sivuvirtoja eli hävikkipalloja. Hävikki jää metsiin ja vesiesteisiin kuormittamaan luontoa. Kun pelaamisen sivuvirtoina toimivat hävikkipallot kerätään, puhdistetaan ympäristöystävällisillä pesuaineilla ja myydään uudelleen, niin luonto ja golffarit kiittävät. Aikamme tätä pohdittuamme vakuutuimme siitä, että pallot on saatava kiertoon.

Toiminnassamme keskitymme vesiesteisiin ja haemme pallot sukeltamalla. Juuri nyt uusi sukellus- ja pelikausi on alkamassa. Me olemme valmiita töihin yhteistyökumppaneidemme kentillä läpi Suomen. Sukellamme pääasiassa silloin, kun kentät ovat kiinni eli joko pelikausien ulkopuolella tai yöllä. Mikään muu ei ole este sukeltamiselle kuin se, jos vedet ovat jäässä. Jos olet pelaamassa yöllä, niin saatat törmätä meihin. Kolmeen golffariin, jotka ovat nykyään myös sukeltajia.

Näin syntyi Järviballs.fi.

Yksi kaikkien ja kaikki luonnon puolesta: Jaakko, Vellu ja Timo.

p.s. Verkkokauppamme on auki. Meill on ballssei!

https://www.jarviballs.fi/

Kommentit